Den Intelligente Investor Genopstår

Kerneværdierne er de samme, men fokus er bredere.

Kære alle,

Det er længe siden, at jeg sidst har skrevet for Den Intelligente Investor. Det skyldes rent og skært, at tiden ikke har været til det.

Ligeledes gik der med denintelligenteinvestor.dk meget tid med administration af sitet, hvilket også tog tid væk fra det, der egentlig er formålet: at inspirere og udvikle intelligente investorer via velfunderet indhold og et åbent sind.

Derfor håber jeg, at jeg ved at konvertere denintelligenteinvestor.dk til et nyhedsbrev på Substack kan være mere konsistent i mine indlæg.

Jeg beklager på forhånd, hvis nogle ting ser mærkelige ud, hvis engelsk og dansk er blandet sammen og lignende. Jeg er stadig ved at lære platformen at kende, så jeg håber du kan bære over med mig.

Nå, men nu til det vigtige.

Bredere fokus fremadrettet

Mens jeg har holdt “pause”, har jeg haft lejlighed til at tænke over formatet. Som det nok også er tilfældet hos jer, så har jeg udviklet mig som investor.

Med årene er jeg blevet mere nuanceret i min måde at se investeringsverden på. Det betyder, at selvom mit fundament stadig er value-orienteret, så har andre stilarter og metoder vundet indpas.

Min overordnede filosofi kræver formentlig mere dybdegående beskrivelse end der er plads til i denne post. Kort fortalt er mit udgangspunkt nu, at det ikke er fordelagtigt for investorer at brande sig selv som en bestemt type (f.eks. value, growth, momentum etc.), men i stedet at udvikle sin mentale toolbox til anskue investering fra et first principles perspektiv. Således tager jeg udgangspunkt i selve begrebet investering, som basalt set handler om at allokere resurser til aktiver, der forventes at give fremtidig værdi.

Med denne anskuelse har jeg bemærket, at jeg rent mentalt er blevet skarpere og mere kritisk, da jeg ser mig selv som en forvalter, der er emotionel uafhængig af aktivklasser og stilarter. Således har jeg f.eks. investeret i krypto-området, hvilket jeg med mit tidligere mindset uden tvivl ikke ville have gjort, da jeg sikkert havde affejet aktivklassen som en bobbel.

Centralt for min tilgang er dog, at investeringssucces ikke kan skabes uden at gøre sit forarbejde, og ej heller uden at være bevidst om prisen, der betales for et givent aktiv.

Der er visse kerneværdier, der er “evergreen”, og disse er stadig at fundamental analyse, forretningsmæssig sans og en nøgtern, objektiv afvejning af oddsene for succes, er vejen frem til tilfredsstillende afkast.

Jeg tror, at en bredere og mere nuanceret tilgang kommer til at skabe endnu bedre kvalitetsindhold, der kan bidrage til din udvikling som intelligent investor, så jeg håber, at du fortsat vil følge med.

Sign up now - og alt det der

Og nu til noget jeg hverken er god til eller værdsætter specielt meget at bruge tid på.

Jeg får ofte god feedback fra mine læsere, som siger, at mit indhold skaber værdi og anderledes perspektiver end diverse autogenerede, indholdsløse og uovervejede “analyser” og “synsninger”.

Det er ikke dét, jeg står for, og jeg tænker heller ikke, at det er derfor, du læser med. Der findes rigeligt af “hurtigt” og “spiseligt” indhold i Millionærklubben, på Facebook og Nordnet Samt diverse aktiefora.

Mit håb er derfor, at du vil hjælpe mig med at sprede budskabet om nyhedsbrevet ved at videresende det, dele det, eller på anden måde få det rundt i Danmark.

Det er en øvelse, jeg selv er direkte elendig til, så alt hjælp er virkelig værdsat!

Motivationen for at skabe substantielt indhold er meget større, når jeg kan se, at mange læser med.

På forhånd tusind tak for din hjælp!

Jeg ser frem til snart at sende først indlæg rundt.

Sign up now - og alt det der - på knappen nedenfor: